Автор: admin
Публикувано на: 04.02.2009 11:43:42

Рейтинг:

Зимният

В канадския град Квебек ежегодно се провежда най-известният зимен карнавал в света, наречен Bonhomme Carnaval, по време на който част от града се превръща в истинска зимна приказка, украсена с ледени скулптури.

Карнавалът се провежда от края на януари до средата на февруари и е с продължителност 17 дни. Това е най-честваното зимно събитие в света и третият по големина карнавал след тези в Рио де Жанейро и Ню Орлиънс.

Карнавалът в Квебек датира от далечната 1894 година, като е бил прекъсван само по време на Голямата депресия и годините на война, а през 1955г. е обявен за официално събитие. Символ на карнавала е говорещият и танцуващ снежен човек Боном (Bonhomme), чийто леден дворец е в центъра на най-важните мероприятия.

През годините фестивалът е претърпял развитие, но класическите забавления не са се променили. Традиционно се организира конкурс за ледени скулптури, провеждат се два нощни парада, множество тържества, шествия на приказни герои и спортни игри, най-интересните сред които са състезанието с канута по река Сен Лоран и надпреварата с шейни с кучешки впрягове.

Не пропускайте да прочетете статиите за снежните фестивали в Сапоро и Харбин и тази за карнавала в Рио де Жанейро!

Снимки: About.com и Flickr.com 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg